Εκπαίδευση ΝΑΙ, αλλά ΠΩΣ ?

Εκπαίδευση ΝΑΙ, αλλά ΠΩΣ ?

Ο Henry Ford φέρεται να δήλωσε κάποτε: “Το μόνο χειρότερο από το να εκπαιδεύσετε τους υπαλλήλους σας και να φύγουν κάποια στιγμή, είναι το να μην τους εκπαιδεύσετε και να μείνουν!”

Αυτή η δήλωση, ανεξάρτητα από το ποιος την είπε πραγματικά, δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία της. Δεν υπάρχει επιχειρηματίας ή διευθυντικό στέλεχος, που δεν επιθυμεί ανθρώπους υψηλής ειδίκευσης και αποτελεσματικότητας στην ομάδα του.

Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα ίδια διευθυντικά στελέχη, θεωρούν την επαγγελματική εξέλιξη ως υποχρέωση του εργαζομένου, όχι της εταιρείας.

Εάν πιστεύετε ότι η πρόσληψη έμπειρου υπαλλήλου που έχει εκπαιδευτεί από κάποιον άλλο είναι η καλύτερη λύση, ίσως αλλάξετε γνώμη εάν συνειδητοποιήσετε τα εξής …

  • Ένας τέτοιος συνεργάτης δε θα αισθάνεται ποτέ πιστός και αφοσιωμένος στην εταιρεία σας (!) και είναι πολύ πιο πιθανό να φύγει από ότι κάποιος στον οποίο έχετε επενδύσει χρόνο και χρήμα.
  • Μια ομάδα από συνεργάτες που έχουν εκπαιδευτεί από διαφορετικές εταιρείες, είναι απλώς μια συγκέντρωση δανεικών υπαλλήλων κι όχι η dream team που χρειάζεστε.

Κάνοντας απλές πράξεις του πόσο κοστίζει η εύρεση νέου ικανού συνεργάτη σε περίπτωση που μας εγκαταλείψει ο παλιός και πόσο θα μας κοστίσει το team building της νέας ομάδας, οδηγούμαστε σε μια καθολική διαπίστωση :

Οι εργαζόμενοι είναι τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και η εκπαίδευση και επαγγελματική τους ανάπτυξη, είναι μια απαραίτητη επένδυση.

Τα οφέλη από την επένδυση στην κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων συνοπτικά είναι τα εξής :

1. Αποκτάτε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών

Ο ανταγωνισμός για ταλέντα αυξάνεται. Προσφέροντας ένα πρόγραμμα ανάπτυξης προσωπικού ως μέρος των πλεονεκτημάτων και παροχών σας, είναι ένα καλό επιχείρημα να σας προτιμήσουν πιθανοί συνεργάτες έναντι των ανταγωνιστών σας.

2. Αύξηση της αφοσίωσης των εργαζομένων

Όταν μια εταιρεία επενδύει στην κατάρτιση και την ανάπτυξη των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι χαίρουν εκτίμησης και είναι πολύτιμοι. Αυτό τους καθιστά πιο πιστούς και όσο πιο πιστοί είναι οι συνεργάτες σας, τόσο πιο πιθανό είναι να μείνουν στην εταιρεία, αλλά και να προτρέψουν κι άλλους συναδέλφους να έρθουν. Επιπλέον, οι πιστοί συνεργάτες είναι πιο αφοσιωμένοι και απαιτούν λιγότερη εποπτεία.

3. Μειωμένο turnover rate

Σύμφωνα με έρευνες της SHRM, η αντικατάσταση των εργαζομένων μπορεί να κοστίσει σε μια επιχείρηση μεταξύ έξι και εννέα μηνών μισθούς του αποχωρούντος υπαλλήλου. Εκτός από τις άμεσες οικονομικές απώλειες, το υψηλό turnover rate επηρεάζει επίσης τη θέση της εταιρείας στην αγορά, την κερδοφορία και τα έσοδα.

4. Ευελιξία και κυριαρχία στην αγορά

Τα συνεχή προγράμματα Training και Ανάπτυξης μπορούν να κάνουν μια εταιρεία πιο ευέλικτη και να της δώσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά. Όταν οι συνεργάτες σας είναι καλά εκπαιδευμένοι, μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις αλλαγές της αγοράς, γεγονός που εξασφαλίζει την επιτυχία της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Επενδύστε σε ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS – Learning Management System)

Τώρα που ξέρετε γιατί η εκπαίδευση αξίζει την επένδυση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ύπαρξη προγράμματος κατάρτισης των εργαζομένων σαν αυτοσκοπός, είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πραγματική επένδυση, μόνο εάν είναι αποτελεσματικό και δεσμευτικό.

Σκεφθείτε δύο φορές πριν ζητήσετε από έναν ανώτερο υπάλληλο να εκπαιδεύσει νέους συνεργάτες ή να προσλάβει έναν τρίτο για να πραγματοποιήσει συνεδρίες για εσάς. Οι ανώτεροι υπάλληλοι σας δεν είναι επαγγελματίες εκπαιδευτές ώστε να μπορούν να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικά, ενώ οι εταιρείες εκπαίδευσης έχουν μηδενική κατανόηση των προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών της εταιρείας σας.

Η καλύτερη προσέγγιση στην κατάρτιση και την ανάπτυξη είναι ένα εσωτερικό πρόγραμμα που θα παρέχεται με τη βοήθεια ενός Συστήματος Διαχείρισης Μάθησης (LMS). Ένα LMS είναι λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, διαχείριση και παροχή εκπαιδευτικού περιεχομένου. Τα LMS μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων και εκπαιδευτών και για την παρακολούθηση της απόδοσης των εργαζομένων στα προγράμματα κατάρτισης.

Κατεβάστε Δωρεάν τον Πρακτικό Οδηγό eLearning

Πρακτικός οδηγός για την δημιουργία οικονομικού εκπαιδευτικού πλάνου eLearning για την επιχείρηση, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι θα μάθετε:

► Πως διερευνώ τις ανάγκες της επιχείρησης
► Πως αξιολογώ αξία/όφελος
► Πως αξιολογώ τους εκπαιδευόμενους
► Πως επιλέγω ψηφιακά εργαλεία
► Πως επιλέγω content (trends 2022)
► Πως δημιουργώ learning paths
► Πως το επικοινωνώ στους εργαζόμενους και στην εταιρεία

Οδηγός e-Learning 2021 - 2Grow

Τμήμα IT, Front-End Web Developer

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.