Μέτρηση αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης προσωπικού (KPI’s)

Μέτρηση αποτελεσματικότητας της εκπαίδευσης προσωπικού (KPI’s)

Η εκπαίδευση του προσωπικού είναι μια επένδυση που αποδίδει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στην ανάπτυξη των εργαζομένων και αποτελεί σήμερα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης στην στρατηγική των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων παγκοσμίως.
Υπάρχουν πέντε κορυφαίοι τρόποι με τους οποίους η εκπαίδευση οδηγεί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων:

  1. Η κατάρτιση προσελκύει τους σωστούς ανθρώπους
  2. Η εκπαίδευση δένει τους ανθρώπους με την επιχείρηση
  3. Η κατάρτιση μεταμορφώνει τους άπειρους εργαζομένους
  4. Η εκπαίδευση δημιουργεί ευέλικτες και ευπροσάρμοστες ομάδες
  5. Η εκπαίδευση καλλιεργεί την ικανοποίηση των εργαζομένων και την εμπλοκή τους

(διαβάστε περισσότερα στο άρθρο «Πως η Εκπαίδευση οδηγεί στην Ανάπτυξη»)

Βλέπετε λοιπόν γιατί οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν στην κατάρτιση και την ανάπτυξη.
Η εκπαίδευση αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και μειώνει το κόστος πρόσληψης, onboarding, turnover και απουσιών. Η εκπαίδευση βελτιώνει επίσης την εμπλοκή των εργαζομένων, την ικανοποίηση και την απόδοσή τους στην προσαρμογή σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό τοπίο.

Αλλά αναρωτιέστε πώς θα μετράτε την απόδοση αυτής της επένδυσης.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλαπλές, απτές μετρήσεις των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσης, ανάλογα με το τι μετράτε.

1. Πωλήσεις – Παραγωγικότητα

Για την κατάρτιση που βασίζεται στη γνώση, στις δεξιότητες ή στις ικανότητες, το πιο προφανές αποτέλεσμα θα ήταν η βελτίωση των πωλήσεων, των επιδόσεων ή της παραγωγικότητας. Οι βελτιώσεις που αποδίδονται στην κατάρτιση μπορούν να μετρηθούν με έρευνες πριν και μετά, με τα δεδομένα των πωλήσεων και τις μεταβολές στην παραγωγή.

2. Ποιοτικές έρευνες

Για έμμεσα οφέλη, όπως η ικανοποίηση και η αφοσίωση των εργαζομένων, οι έρευνες τύπου self-report και το ποιοτικό feedback, μπορούν να παράσχουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με το πόση αξία δίνουν οι εργαζόμενοι στην ευκαιρία που τους δίνεται για ανάπτυξη.

3. Retention & turnover rates

Και στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν ποσοστά διατήρησης ή ποσοστά εναλλαγής προσωπικού (retention & turnover rates), τα οποία είναι μια χρήσιμη ένδειξη για το πόσο αφοσιωμένοι αισθάνονται οι εργαζόμενοι.

Συμπέρασμα

Στην ψηφιακή εποχή όπου όλα αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, η συνεχής εκπαίδευση αποτελεί συνιστώσα επιβίωσης.
Σαν βασικός πόλος ανάπτυξης λοιπόν, η εκπαίδευση πρέπει να ενταχθεί στην επιχείρηση σαν μια συνεχής και μεταβαλλόμενη διαδικασία, που θα ακολουθεί τις επιταγές των στρατηγικών στόχων, τις νέες τεχνολογίες και θα τροποποιείται με βάση την μέτρηση της αποτελεσματικότητας της.

Κατεβάστε Δωρεάν τον Πρακτικό Οδηγό eLearning

Πρακτικός οδηγός για την δημιουργία οικονομικού εκπαιδευτικού πλάνου eLearning για την επιχείρηση, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι θα μάθετε:

► Πως διερευνώ τις ανάγκες της επιχείρησης
► Πως αξιολογώ αξία/όφελος
► Πως αξιολογώ τους εκπαιδευόμενους
► Πως επιλέγω ψηφιακά εργαλεία
► Πως επιλέγω content (trends 2022)
► Πως δημιουργώ learning paths
► Πως το επικοινωνώ στους εργαζόμενους και στην εταιρεία

Οδηγός e-Learning 2021 - 2Grow

Η Ριάννα Χάιτα έχει σπουδάσει Oικονομικά & Marketing στην Γαλλία και πάντα έψαχνε την καινοτόμα και δημιουργική προσέγγιση στο επιχειρείν. Το 2012 δημιούργησε την Audio Clusters με έδρα το Παρίσι και αντικείμενο το Audio Branding (Έγινε μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Audio Branding και πήρε μέρος στην πρώτη interactive τηλεοπτική εκπομπή του Ελβετικού καναλιού RTS το 2012) Την τελευταία δεκαετία δραστηριοποιείται μέσω των εταιρειών της σε Γαλλία, Ελβετία, Ελλάδα και Βέλγιο, συνδέοντας το επιχειρείν με το Branding και την τεχνολογία. Είναι Founder της Ε-Business Clusters (E-Marketing Clusters, Audio Clusters, Music Macaron) και CEO της Solutions 2 Grow. Ασχολείται με τις πωλήσεις Β2Β τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ξεκίνησε την ψηφιοποίηση των σταδίων πώλησης στις δικές της επιχειρήσεις από το 2015. More info: https://www.riannachaita.com/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.