Η εκπαίδευση στην εποχή του Work-Life Blend!

Η εκπαίδευση στην εποχή του Work-Life Blend!

Αντίο Work-Life Balance! (Ισορροπία Εργασίας-Ζωής)
Welcome Work-Life Blend! (Συνδυασμός Εργασίας-Ζωής))

Η προηγούμενη γενιά πάλεψε να βρει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε ένα πλαίσιο που οι δύο βίοι χώριζαν την ημέρα στα δύο.
Η προσωπική αίσθηση που έχω είναι ότι οι άνθρωποι αμφιταλαντευόταν μεταξύ καθήκοντος , τύψεων και επιθυμιών, μεταξύ 8ώρου εργασίας και 8ώρου προσωπικής ζωής, χωρίς ποτέ να βρεθεί η χρυσή τομή.

Σήμερα η εποχή είναι ακόμα πιο απαιτητική επαγγελματικά, σε επίπεδο ευελιξίας, μέτρησης παραγωγικότητας, αξιολόγησης ικανοτήτων, αλλά και προσωπικά έχουμε άλλες προσδοκίες και άλλες απαιτήσεις από τους ρόλους μας (γονείς, σύντροφοι και φίλοι).

Ταυτόχρονα όμως έχουμε και άλλες δυνατότητες τρόπου εργασίας χάρη στις νέες τεχνολογίες. Αφήνουμε λοιπόν την εποχή της προσπάθειας να ισορροπήσουμε την επαγγελματική και προσωπική ζωή (Work-Life Balance) και μπαίνουμε σε ένα νέο mind set του συνδυασμού επαγγελματικής και προσωπικής ζωής (Work-Life Blend).

Νέοι προσωποποιημένοι τρόποι εργασίας

Έχουμε καταλάβει πλέον ότι οι άνθρωποι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και είναι παραγωγικοί, όταν δουλεύουν σε ένα περιβάλλον, με έναν τρόπο και ένα πρόγραμμα που είναι ανθρώπινο! Όπου ανθρώπινο σημαίνει κατ΄αρχήν εξατομικευμένο !
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες, ζει μια διαφορετική πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται και δρα διαφορετικά.

Επίσης κάθε περίοδος της ζωής μας είναι διαφορετική και καθορίζει ένα διαφορετικό πλαίσιο αναγκών, όπως για παράδειγμα η γέννηση ενός νέου μέλους στην οικογένεια, μια προσωπική ή οικογενειακή περιπέτεια υγείας κτλ

Οι νέοι ευέλικτοι τρόποι εργασίας, όπως η τηλεεργασία, το ευέλικτο ή από απόσταση πρόγραμμα (flexible or remote schedule) είναι τρόποι που μέσα από καλή συνεννόηση εταιρείας και εργαζομένων, μπορεί να οδηγήσει με επιτυχία στην επίτευξη των στόχων τόσο της επιχείρησης, όσο και κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Ευέλικτοι τρόποι εκπαίδευσης

Σε αυτή την εποχή της πολυμορφίας, της ευελιξίας και της ταχύτητας, είναι απαραίτητο η εκπαιδευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί κάθε επιχείρηση, να μπορεί να ακολουθήσει την νέα τάση του Work-Life Blend.

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν λύση σε όλο το φάσμα των νέων αναγκών εργαζομένων και επιχειρήσεων

Η εκπαίδευση πρέπει πια να μπορεί να γίνεται και από απόσταση, ακολουθώντας πολλές φορές την ανάγκη για anytime πρόσβαση.

  • VR (Virtual Reality)
    Η εικονική πραγματικότητα είναι μια τεχνολογία που βυθίζει τον εκπαιδευόμενο στην εμπειρία του «πραγματικού κόσμου της εργασίας» ακόμα κι από τον καναπέ του σπιτιού του. Αυξάνει την αφομοίωση της γνώσης, χωρίς την ανάγκη της φυσικής συνύπαρξης εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου.
  • Apps & Gamification
    Οι εφαρμογές στα κινητά τηλέφωνα και τα games βοηθούν τον εργαζόμενο να περνάει παραγωγικά τον χρόνο του περιμένοντας το παιδί του να τελειώσει το μάθημα αγγλικών, κάθε Τετάρτη που φεύγει νωρίτερα από την δουλειά, εξοικονομώντας χρόνο και βιώνοντας έτσι το Work-Life Blend.
  • E-Learning Platform +
    Οι επαυξημένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες μάθησης αποτελούν πλέον εκτός από anytime εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας, τον συνδετικό κρίκο των εργαζομένων μεταξύ τους, αλλά και των εργαζομένων με την επιχείρηση, δεδομένου ότι λειτουργούν και ως social media.

Οι νέες πλατφόρμες ενισχύουν λοιπόν την αίσθηση του ανήκειν και προωθούν την αλληλεπίδραση των ανθρώπων, την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα τους.

Συμπέρασμα

Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και των ραγδαίων αλλαγών, πράγμα που καθιστά πιο σημαντικό από ποτέ, όχι μόνο να διατηρήσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας, αλλά και να την βοηθήσουμε να ανθίσει! Αυτή η άνθιση έρχεται μόνο μέσα από μια λογική υποστήριξης του wellbeing του καθενός ξεχωριστά, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης.

Η τεχνολογία έκανε εφικτή την εξατομίκευση όχι μόνο της προσέγγισης του πελάτη, αλλά και του εργαζόμενου, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης.

Είναι στο χέρι της διοίκησης της κάθε εταιρείας, να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες με τρόπο που να οδηγεί ταυτόχρονα στην ανάπτυξη τόσο της επιχείρησης, όσο και των ανθρώπων της, υποστηρίζοντας παράλληλα την ιδέα του wellbeing σε κάθε εκπαιδευτική εφαρμογή, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ανθρώπινη δημιουργικότητα και ευφυΐα είναι τελικά αυτή που κάνει την διαφορά!

Κατεβάστε Δωρεάν τον Πρακτικό Οδηγό eLearning

Πρακτικός οδηγός για την δημιουργία οικονομικού εκπαιδευτικού πλάνου eLearning για την επιχείρηση, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι θα μάθετε:

► Πως διερευνώ τις ανάγκες της επιχείρησης
► Πως αξιολογώ αξία/όφελος
► Πως αξιολογώ τους εκπαιδευόμενους
► Πως επιλέγω ψηφιακά εργαλεία
► Πως επιλέγω content (trends 2022)
► Πως δημιουργώ learning paths
► Πως το επικοινωνώ στους εργαζόμενους και στην εταιρεία

Οδηγός e-Learning 2021 - 2Grow

Τμήμα IT, Front-End Web Developer

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.